Historie

Welkom op de website van VD Meer Stuc Drachten e.o., uw stukadoor bij uitstek in Drachten en omstreken.

U kunt bij ons terecht voor de volgende werken:

– traditioneel stucwerk
– raapwerk
– restauratie & reparatie
– sierpleisterwerk
– Italiaans stucwerk

Historie

Van der Meer stukadoors, is in Drachten en omgeving al jaren een begrip op het vlak van stukadoren. De gebroeders Tamme en Jaap van der Meer zijn vanaf 1968 in Drachten begonnen en hebben hun klantenkring in de opvolgende jaren uitgebreid van woning corporaties, verschillende omliggende bouw en aannemingsbedrijven en een vaste kring aan particuliere klanten.

In 2003 is het bedrijf overgegaan in andere handen, met hetzelfde personeel. U begrijpt dat er heel wat jaren deskundige ervaring zo is meegenomen en overgedragen. In de loop der jaren is er aan woningbouw en interieur veel veranderd, zo ook in het stukadoorswerk. Onze stukadoors hebben allemaal de stukadoorsopleiding afgerond en zijn gediplomeerd. Ook zijn we een erkend leerbedrijf voor aankomend stukadoor talent. Ze kunnen dus ook inspelen op de veranderende materiaal en werkomstandigheden.

Op de verschillende pagina’s van onze website zullen we de meest voorkomende stukadoorswerkzaamheden aan u voorleggen om een beeld te krijgen wat we misschien voor u kunnen betekenen.

Voorwoord

Even een voorwoord wat betreft afwerkingen en het stukadoren op zich. Het houdt namelijk in dat er een afwerking aangebracht wordt op de kale / ruwe ondergrond, en dit kan op ondergronden van verschillende materialen zijn zoals: steen, kalkzandsteen, gasbeton oftewel steen achtige ondergronden en gipswanden, tegenwoordig worden veel gevels geïsoleerd vanaf de buitenkant met harde polystyreen isolatieplaten en hierop kan men ook een pleisterafweking krijgen.

Traditioneel stucwerk

VD Meer Stuc Drachten e.o. heeft een jarenlange ervaring met traditioneel stucwerk. Modern stucwerk geschiedt op basis van gipsmortel, waar traditioneel stucwerk cement als basis kent. Met traditioneel stucwerk krijgt een ruimte of gebouw een mooie, authentieke afwerklaag. Ook bij restauratie en reparatie van stucwerk, vooral bij oudere gebouwen, is traditioneel stucwerk vaak een vereiste.

Stukadoor in Friesland

VD Meer Stuc Drachten e.o. heeft reeds vele klussen binnen maar ook buiten Friesland naar tevredenheid opgeleverd. Hoewel wij beschikbaar zijn voor klussen door het gehele land richten wij ons vooral op klanten in de regio Friesland, Drenthe en Groningen. Hieronder ziet u een overzicht van de plaatsen waar wij vooral actief zijn. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in uw plaats, klik dan op één van de links hieronder. Moeten de werkzaamheden worden verricht in een andere plaats? Ook geen probleem. Ga dan naar onze contactpagina en vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan. Bekijk ook even onze portfolio met foto’s van verschillende klussen.

Ik ben op zoek naar een …:

Stukadoor in Drachten
Stukadoor in Heerenveen
Stukadoor in Leeuwarden
Stukadoor in Sneek
Stukadoor in Gorredijk

Stukadoor in Friesland (overige plaatsen)
Stukadoor in Drenthe
Stukadoor in Groningen